meta name="naver-site-verification" content="907076764712300405968261e9533d11cad1f6a8" / 전래식단 Chart 5-젖산 발효된 조미료와 음료를 즐겨라
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용어설명

전래식단 Chart 5-젖산 발효된 조미료와 음료를 즐겨라

by belly fat 2025. 1. 10.
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원시전래식단은 젖산발효된 야채, 과일, 음료, 유제품, 고기와 조미료 등으로부터 생성되는 높은 함량의 식품효소와 유익한 박테리아를 가지고 있습니다.

 

다섯 번째 원칙

 

모든 문화는 발효식품들을 섭취하고 있으며, 이 점에서는 예외가 없습니다. 이누이트의 발효된 생선으로부터 포이와 남태평양의 유사한 음식들, 아프리카의 신맛 맥주, 아시안 식단의 오묘한 맛을 내는 피클까지, 모든 전래문화들은 이러한 발효식품들을 먹음으로써 건강한 박테리아를 많이 섭취합니다. 최근의 연구에서는 박테리아가 장에서 유익한 역할을 하며, 젖산발효된 식품들은 매일 그러한 박테리아의 보충을 돕는다는 사실을 밝히고 있습니다. 프로바이오틱 알약 한통보다 생사우어크라우트 한 숟가락에 유익한 박테리아가 더 많습니다. 박테리아는 젖산발효를 통하여 식품과 음료에 들어 있는 설탕을 젖산으로 전환시키며, 이스트는 알코올 발효 과정에서 식품과 음료에 들어 있는 설탕을 알코올로 전환시킵니다. 젖산과 알코올은 둘 다 방부제이지만 젖산은 우리를 절대 취하게 하지 않습니다! 운동 중에 발생하는 젖산이 근육에 쌓이는 것은 좋지 않지만, 소화관 속의 젖산은 건강한 박테리아와 소화력을 높이는데 도움이 됩니다.

 

젖산발효된 식품은 또한 소화를 돕는 효소를 제공하는데 이것은 에너지집약적인 효소생산으로부터 우리 신체를 보호합니다. 우리 에너지의 30%는 소화에 쓰이는데, 소화를 위한 에너지부하를 줄이면  우리를 위해서 더 많은 에너지를 쓸 수 있게 됩니다. 이누이트는 힘과 스태미나를 위해서 발효식품을 중시하였으며, 아프리카인들은 뜨거운 태양아래에서 작업할 때 더 많은 에너지를 얻기 위해서 젖산발효된 수수맥주를 마셨습니다. 발효식품이 소화효소를 제공한다는 사실은 왜 이런 발효식품이 더 많은 에너지와 스태미나를 주는지를 설명합니다. 전형적으로 젖산발효된 식품과 음료는 기름지게 요리된 식품들과 함께 섭취되고 있습니다. 그래서 한잔의 신 콤부차는 키시 한 조각과 함께 먹으면 맛있고, 오이피클은 파테와 함께라면 완벽합니다. 젖산발효된 시큼한 식품은 지방질 식품의 소화를 돕고 또한 요리할 때 손실되는 효소를 보상하도록 효소를 제공합니다. 사실 젖산발효된 식품들은 요리할 때 잃어버린 어떤 효소를 보상하는 것 이상의 슈퍼-생식품으로 간주할 수 있습니다. 식단에 젖산발효된 식품을 추가하는 것은 쉬운 일입니다. 요즘은 여러 제품의 젖산발효된 생사우어크라우트와 피클들을 쉽게 구할 수 있으며, 콤부차와 스파클링 케피어 음료 같은 유산균 드링크들도 시중에 나와있습니다. 이러한 식품들은 또한 직접 만들기도 쉽고 만드는 것이 재미있기도 합니다. 전통적으로 생치즈를 넣어 만든 살라미, 요구르트와 그라브락스는 또 다른 맛있는 젖산발효식품들입니다.     

 

 

 

홈페이지 전문입니다.

Primitive and traditional diets contain a high content of food enzymes and beneficial bacteria from lacto-fermented vegetables, fruits, beverages, dairy products, meats and condiments. 

 

Fifth Principle

All cultures consume fermented foods—there are no exceptions to this rule. From the fermented fish of the Inuit, to poi and similar foods in the South Pacific, to sour beers in Africa, to delicate pickles in the Asian diet, all traditional cultures took in plenty of healthy bacteria by eating these fermented foods. In recent years science has confirmed the role of beneficial bacteria in the gut, and lacto-fermented foods help replenish those bacteria every day. There are more beneficial bacteria in a spoonful of raw sauerkraut than in a whole bottle of probiotic pills! In lacto-fermentation, bacteria convert the sugars in foods and beverages to lactic-acid; in alcoholic fermentation, yeasts convert the sugars in foods and beverages into alcohol. Both lactic acid and alcohol are preservatives—but lactic acid doesn’t make you drunk! While it’s not good to have lactic acid buildup in the muscles, which can occur during exercise, lactic acid in the digestive tract supports healthy bacteria and good digestion. Lacto-fermented foods also provide enzymes that help with digestion, sparing our own bodies from energyintensive enzyme production. As much as 30 percent of all our energy goes into digestion, and anything that can reduce that energy load translates into more energy for us. The Inuit valued fermented foods for giving strength and stamina; the Africans drank lactofermented sorghum beer to give them more energy for working in the hot sun. The fact that fermented foods provide digestive enzymes explains why these fermented foods give more energy and stamina. Typically, lacto-fermented foods and beverages are consumed with rich cooked foods—a glass of sour kombucha is delicious with a slice of quiche, and pickled gherkins go perfectly with pâté. Sour fermented foods help with digestion of fatty foods and also provide enzymes to make up for the enzymes lost in cooking. In fact, think of lacto-fermented foods as super-raw foods that more than compensate for any enzymes lost in cooked food. It’s easy to include lacto-fermented foods in the diet. Many brands of raw lacto-fermented sauerkraut and pickles are available today, as are probiotic drinks like kombucha and sparkling kefir beverages; these foods are also easy and fun to make. Raw cheese, traditionally made salami, yogurt and gravlax are other delicious lacto-fermented foods. 

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