meta name="naver-site-verification" content="907076764712300405968261e9533d11cad1f6a8" / 전래식단 Chart 3-영양집약적인 식품들(내장육, 동물성 지방, 계란, 생유제품, 조개, 갑각류, 생선간유와 생선알)을 중시하라
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용어설명

전래식단 Chart 3-영양집약적인 식품들(내장육, 동물성 지방, 계란, 생유제품, 조개, 갑각류, 생선간유와 생선알)을 중시하라

by belly fat 2025. 1. 8.
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EMPHASIZE NUTRIENT-DENSE FOODS: ORGAN MEATS, ANIMAL FATS, EGGS, RAW DAIRY, SHELLFISH AND FISH EGGS.

 

건강하고 산업화되지 않은 사람들의 식단에는 평균적인 미국인 식단의 동물성 지방에 비해 적어도 4배 이상의 미네랄과 수용성 비타민 그리고 10배의 지용성 비타민(비타민 A, 비타민 D, 현재는 비타민 K2로 알려져 있는 Activator X)이 포함되어 있습니다. 

 

세 번째 원칙

 

프라이스 박사의 핵심적인 발견은 전래식단에 들어있는 높은 수준의 비타민과 미네랄입니다. 프라이스 박사는 전래식단 식품의 샘플들을 오하이오주 클리브랜드에 있는 그의 연구실로 가져와서 비타민과 미네랄 함량을 분석했습니다. 그는 전래식단이 매우 높은 수준의 칼슘, 마그네슘, 인, 칼륨, 철, 요오드와 같은 미네랄을 포함하고 있으며, 비타민 C와 비타민 B 유형들과 같은 수용성 비타민 또한 높은 수준이라는 것을 발견했습니다. 미네랄과 수용성 비타민의 수준은 전래식단에서 최소한 4배 더 높았습니다. 

 

가장 놀라운 발견은 동물성 지방, 내장육, 기름진 물고기, 조개, 그리고 물고기 간 오일 등에서만 특이하게 나타나는 비타민 A, D, K2가  높은 수준으로  들어 있다는 점입니다. 버터, 크림과 계란 노른자는 이러한 비타민들의 맛있는 공급원이며 특히 그 동물들이 야외에서 방목으로 길러졌을 때 그렇습니다. 소위 말하는 원시적인 식단은 1940년대의 미국 식단에 비해 이러한 지용성 비타민을 적어도 10배는 더 많이  포함하고 있었습니다. 러한 차이는 오늘날 산업형 농업의 도래와 고기, 가금류, 그리고 유제품으로 부터 지방을 제거하는 행위들로 인하여  명백히 더욱 커지고 있습니다. 

 

비타민 A, D, K2는 식물성 오일을 기반으로 하는 가공식품이 주가 되는 오늘날의 식단에서 점점 부족해지고 있습니다. 그런데 이러한 요소들은 감염증과 암을 방어하는 것에서부터 좋은 시력과 청력을 확보하기까지 인체의 모든 과정에서 핵심적인 역할을 합니다. 만일 이러한 지용성 비타민이 없으면, 우리는 성호르몬을 포함한 호르몬들을 만들 수 없을 뿐만 아니라 우울증을 막아주는 기분 정화 화학물질들도 만들 수 없습니다. 가장 중요한 사실은 비타민 A, D, K2가 성장기에 건강하고 조화로운 뼈와 근육성장을 가능케 한다는 점입니다. 비타민 K는 비타민 A와 D의 도움을 받아  높은 골밀도를 확보하고 장골에서 성장판이 너무 일찍 닫히는 것을 예방하여 키를 크게 해 줍니다. 자궁 내와 성장기의 풍부한 비타민 K2는 넓고 강한 안면골을 형성하고 그리하여 큰 치아판, 곧은 치아, 넓은 광대뼈 및 매력적인 얼굴을 만들어 줍니다. 침 속의 풍부한 비타민 K2는 적절한 식이칼슘 및 인과 함께 작용하여 충치를 예방합니다.

 

프라이스 박사는 비타민 K2를 Activator X(프라이스 인자라고도 함)로 언급하고 있는데, 왜냐하면 그 당시에는 프라이스 박사가 그것이 정확히  무엇인지 몰랐기 때문입니다. 후속연구들은 지용성 비타민이 비타민 K1의 동물성 형태인  K2 비타민이라는 것을 밝혀냈습니다.  비타민 A, D, K2는 서로 함께 작용하는데, 비타민 A, D가 세포로 하여금 일련의 단백질을 만들도록 하면 다음으로 비타민 K2가 비타민 A, D에 의해 신호를 받은 후 단백질을 활성화시키게 됩니다.

 

이러한 비타민들 중 한 가지만 과잉섭취하는 경우에는 나머지 두가지의 결핍을 초래합니다. 그러므로 우리는 식품에서 지용성 비타민을 섭취할 필요가 있습니다. 식품들에는 어느 한가지 비타민만 단독으로 들어있는 것이 아니라 여러 가지 비타민이 함께 들어있기 때문입니다.

오늘날 우리가 이러한 지용성 비타민을 충분히 얻지 못하는 이유는 동물들을 공장식 축사에서 곡류 위주 식단만으로 기르기 때문입니다. 만일 우리가 소와 돼지 및 가금류를 푸른 초원에서 사육한다면 이러한 동물들은 푸른 풀에 있는 카로틴으로부터 더 많은 비타민 A를 만들 것이며, 햇빛으로부터 더 많은 비타민 D를 취하고 푸른 풀에 있는 비타민 K1으로부터는 더 많은 비타민 K2를 만들 것입니다.

 

지용성 비타민들은 곤충, 내장과 물개 오일 같은 꺼려지는 식품에도 들어있지만 파테, 간 소시지, 스크래플, 캐비어, 기름진 물고기, 새우, 굴, 홍합, 오라와 거위 지방과 간, 라드, 버터, 크림과 계란 노른자 등의 맛있는 식품에도 들어있습니다. 우리가 먹으면 안 된다고 듣고 있는 바로 그 식품이 이러한 중요한 영양소를 공급하는 식품들입니다. 우리 선조들처럼 먹는다는 것은 우리의 식단에 이러한 식품들을 가능한  많이 포함하는 것을 의미합니다. 우리는 단지 전래식단을 먹는 사람들과 비교하여 내장육과 소위 말하는 '이상한'식품들을 그렇게 많이 먹지는 않고 있습니다. 그러므로 비타민 K2와 함께 비타민 A와 D를 공급하기 위해서는 천연 대구 간 오일을 식단에 포함하는 것이 좋은 방법입니다. 숙성 치즈, 오리와 거위의 지방과 간, 그리고 자연방목 동물에게서 나온 버터와 계란 노른자 등은 훌륭한 식품이 될 수 있습니다. 버터오일을 만들기 위해 원심분리된 버터호주산 에뮤 오일 또한 비타민 K2의 좋은 공급원입니다.

 

 

 

홈페이지 원문입니다.

The diets of healthy, nonindustrialized peoples contain at least four times the minerals and water-soluble vitamins, and ten times the fat-soluble vitamins found in animal fats (vitamin A, vitamin D and Activator X, now thought to be vitamin K2) as the average American diet. 

 

Third Principle

 

Dr. Price’s key finding was the high levels of vitamins and minerals in traditional diets. Price took samples of traditional foods back to his laboratory in Cleveland, Ohio and analyzed them for vitamin and mineral content. He found very high levels of minerals in traditional diets—calcium, magnesium, phosphorus, potassium, iron and iodine—and equally high levels of water-soluble vitamins—vitamin C and the range of B vitamins. Levels of minerals and water-soluble vitamins were at least four times higher in the diets of nonindustrialized people. Most surprising was his finding of very high levels of fat-soluble vitamins—vitamins A, D and K2 —which occur uniquely in animal fats, organ meats, fatty fish, shellfish and fish liver oils. Butter, cream and egg yolks are delicious sources of these vitamins, especially if the animals are raised outside on pasture. So-called primitive diets contained at least ten times more of these fat-soluble vitamins than the modern American diet—and that was in the 1940s. The discrepancy is certainly larger today with the advent of industrial agriculture and the practice of removing the fat from our meat, poultry and dairy products. Vitamins A, D and K2 are sadly lacking in today’s diet of processed foods based on vegetable oils, and yet they are key to virtually every process in the body—from protecting us against infectious disease and cancer, to ensuring good eyesight and hearing. Without these fat-soluble vitamins, we cannot make hormones, including sex hormones, nor feel-good chemicals that ward off depression. Most importantly, vitamins A, D and K2 during the growing years ensure robust and harmonious bone and muscle development; vitamin K2 supported by vitamins A and D ensures good bone density and prevents the sealing of the growth plates in the long bones too early, so that we grow tall; plentiful vitamin K2 in utero and during development ensures wide and strong development of the facial bones, so that the dental palate is large, the teeth are straight, the cheekbones wide and the face attractive. Plentiful vitamin K2 in the saliva, along with adequate dietary calcium and phosphorus, prevent tooth decay. Dr. Price referred to vitamin K2 as Activator X (others called it the Price Factor), because he did not know exactly what it was; subsequent research revealed this fat-soluble vitamin to be vitamin K2 , the animal form of vitamin K1. Vitamins A, D and K2 work together—vitamins A and D tell the cells to make certain proteins; Vitamin K2 then activates proteins after signaling by vitamins A and D. Taking too much of one of these vitamins can lead to deficiencies of the other two; we need to obtain the fat-soluble vitamins from food, where they tend to occur together, and not from isolated vitamins. One reason we don’t get enough of these fat-soluble vitamins today is because we raise our animals in factories on an exclusive grain diet. When our cows, pigs and poultry are raised outside on green grass, these animals make more vitamin A from the carotenes in green grass, more vitamin D from sunlight, and more vitamin K2 from vitamin K1 in green grass. The fat-soluble vitamins occur in unpalatable foods like insects, intestines and seal oil, but also in delicious foods like pâté, liverwurst, scrapple, caviar, oily fish, shrimp, oysters, mussels, duck and goose fat, duck and goose liver, pork lard, butter, cream and egg yolks. The the very foods we are told not to eat are the foods that supply these critical nutrients. Eating like our ancestors means including as many and as much of these foods in our diet as we can. Because we simply don’t eat as many organ meats and “weird” foods as traditional people, a good practice is to include a natural cod liver oil in the diet to supply vitamins A and D, along with vitamin K2 — rich foods like aged cheese, duck and goose fat, duck and goose liver, and butter and egg yolks from pasture-fed animals.  Butter centrifuged to make a butter oil, and Australian emu oil are other rich sources of vitamin K2.   

 

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