meta name="naver-site-verification" content="907076764712300405968261e9533d11cad1f6a8" / 전래식단 Chart 2-동물성 식품을 섭취하라
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용어설명

전래식단 Chart 2-동물성 식품을 섭취하라

by belly fat 2025. 1. 7.
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INCLUDE ANIMAL FOODS.

 

모든 전통적  문화들은 다음과 같은 종류의 동물성 식품섭취했습니다. 물고기와 조개, 육지새와 물새, 육상 포유류와 바다 포유류, 계란, 우유와 유제품, 파충류, 곤충.  근육고기와 내장 및 뼈와 지방 등 동물의 모든 부분이 섭취되었으며, 내장육과 지방은 더 선호되었습니다.

 

두 번째 원칙 

 

모든 전래식단은 동물성 제품을 포함했습니다. 프라이스 박사는 이 점에 가장 크게 실망했습니다. 그는 전적으로 식물성 식품에 의존해서 사는 독립된 문화의 발견을 기대했으나 모든 전래식단인들이 동물성 식품을 섭취했으며 실제로 동물성 식품을 얻기 위해 심각한 어려움과 위험을 겪었다는 점을 받아들여야만 했습니다.

 

파노스의 이누이트족과 같은 몇 개 집단은 거의 전적으로 고기와 물고기만으로 이루어진 식사를 했습니다. 반면에 아프리카의 농경인들과 남태평양의 노예계층민들과 같은 몇몇 다른 집단들은 소량의 동물성 식품만을 섭취했습니다. 그들의 기본적인 식단이 무엇이든지 간에이러한 모든 문화권에서는 자손들의 건강한 인생 출발을 위해서 임신부와 자라나는 아이들에게 영양집약적인 동물성 식품들을 특히 중요시 했습니다.

 

몇몇은 인도의 자이나교인들이 동물성 식품을 먹지 않는다는 것에 반대할 것입니다. 자이나교인들은 날아다니는 곤충 한마리라도 무심코죽이지 않기 위해서 입에 마스크를 쓸 정도로 '해를 끼치지 말라'라는 원칙을 받아들이고 있습니다. 그렇지만 자이나 교인들은 식물성 식품으로부터는 얻기 힘든 칼슘과 다른 영양소들 및 비타민 B12, A, D, K를 공급하는 우유 제품,  전통적으로는 완전한 생우유 제품을 소비합니다. 게다가. 그들은 많은 양의 미세한 곤충 부분들과 쌀에 있는 곤충 배설물 그리고 콩과 식물의 말린 씨앗과 서양에서 일반적이었던 훈증방식으로 처리하지 않은 다른 식품들을 먹었습니다. 이러한 불순물들은 비타민 B12의 풍부한 공급원이 되었습니다. 그런데도 육류와 우유 및 곡류를 먹었던 북인도의 셰이크족은 남인도의 채식족보다 더 키도 크고 육체적으로 강건했습니다.

 

세계의 대다수 문화들은 고기, 가금류, 계란, 물고기, 조개, 곤충 등 다양한 동물성 식품을 소비했습니다. 그리고 그들의 식단에 유제품이 포함되면 특별한 장점들이 추가되었습니다. 낙농업의 역사에 대한 증거는 최소한 9,000년 전으로 거슬러 올라갑니다. 동시에 대부분의 문화들은 곡류와 덩이줄기식품의 형태로 고탄수화물식품을 소비했습니다. 사실 여러 문화에서 동물성 식품은 렐리시 또는 소스의 기반이 된 반면에 고탄수화물식품은 '식품' 혹은 '식사'로 여겨졌습니다. 이것은 현대인들에겐 좋은 소식입니다. 우리는 건강한 전래식단집단의 식사습관을 개조하기 위해 극단적인 식단을 채택할 필요가 없다는 것입니다. 건강한 식단은 동물성 식품과 고탄수화물 식물식품을 포함하지만 너무 많은 동물성 혹은 식물성 식품의 부속물들은 회피합니다.

 

균형 잡힌 식단의 한 예로서는 1991년 알프스의 빙하가 녹으면서 5000년 된 해골로 발견되었던 얼음사람 외찌가 죽기 얼마 전에 했던 건강한 식사가 언급되고 있습니다. 그 식사는 아이벡스 고기, 아마도 빵의 형태였을 외알밀, 베이컨이나 치즈로부터 온 일종의 지방종류, 고사리, 일반 양치류들을 포함하고 있었습니다. 외찌는 식물성과 동물성 식품을 다 먹었습니다. 한 가지 중요한 점은 우리의 선조들이 항상 크림이 있는 우유, 노른자 있는 계란, 지방과 지방이 풍부한 내장을 가진 고기와 새, 가장 지방질이 많이 쌓이는 시즌 동안의 물고기와 조개 등 지방이 있는 동물성 식품을 먹었다는 것입니다.

지방과 내장육은 비타민 A와 단백질 소화에 필요한 많은 보조인자를 제공해 줍니다. 너무 담백한 살코기는 '단백질 중독' 즉, The Native Americans가 언급했던 '토끼기아'로 이어집니다. 1988년 The Journal of Archaeological Science에 출판되었던 한 논문은 팔레오 식단과 자급패턴을 재형성할 때 단백질을 과도하게 소비하는 경우에는 쇠약해지거나 잠재적으로 심각한 결과를 초래할 수 있다는 점을 경고하고 있습니다. 저자들은 연안의 사냥 수집가들이 과도한 단백질 섭취를 피하기 위해서 그들의 식단에 지방과 탄수화물을 더해야 할 필요가 있었다는 것을 언급했습니다. 살코기, 지방을 제거한 우유, 노른자 없이 먹는 계란, 껍질 없이 먹는 닭가슴살, 단백질 가루등을 먹는 현대의 노력은 면역계의 오작동, 피로, 만성 통증. 잦은 감염, 시력감소, 비타민 A 부족의 많은 증상들, 심지어 암과 심장병까지 야기시킵니다.

다시 좋은 소식! 살코기, 껍질 없는 닭가슴살, 난백, 전지우유는 맛이 없고 식사에 만족감을 주지 못합니다. 저지방 우유와 지방을 제거한 식품, 단백질 가루는 맛있게 만들기 위해 셀 수 없이 많은 화학물질들과 첨가제들을 넣어서 가공합니다. 다행히도 우리는 건강해지기 위해서 이것들을 먹어야 할 필요가 없습니다. 정반대로 전지방 식품은 우리를 만족시켜 줄 뿐만 아니라 여러 가지 방면에서 우리의 건강을 지켜줍니다. 그들은 어떤 식단에서도 기본이 되어야 합니다.

 

동물성 식품은 식물성 식품이 포함하지 않는 많은 영양소를 제공합니다:

 

비타민 B12: 신경학적인 기능과 건강한 혈액에 매우 중요합니다. B12의 결핍은 우울증, 강박장애행동, 비이성적인 분노의 감정과 같은 행동문제를 일으킵니다. 또한 비타민 B12의 결핍은 빈혈을 일으킬 수 있습니다. 빈혈로 고통받는 어린이들은 자폐증과 유사한 많은 증상들을 나타냅니다. 비타민 B12는 동물성 식품에서만 발견되는데 특히 간에 가장 풍부하게 들어있습니다. 채식식단에서 일반적인 대두식품들은 인체의 비타민 B12 필요량을 증가시킵니다.

 

비타민 A: 이 중요한 영양성분은 호르몬 생산으로부터 세포분열, 면역체계 기능, 에너지 생산, 갑상선 기능, 재생산 성장에 이르기까지 몸에서 일어나는 모든 과정에 관여합니다. 진짜 비타민 A는 간, 간유, 버터와 계란노른자와 같은 식품에만 들어있습니다. 식물성 식품에 있는 카로틴은 비타민 A의 전구체인데 인간을 위한 비타민 A의 좋은 공급원이 아닙니다. 인간은 카로틴을 비타민 A로 전환하는데 어려움을 겪는데, 어떤 사람들은 전혀 전환을 시키지 못하기도 합니다. 그리고 영유아들에게는 카로틴을 비타민 A로 전환시키는 효소들이 부족합니다.

 

비타민 D: 우리는 햇빛이 피부에서 콜레스테롤과 상호작용할 때 비타민 D를 만들 수 있습니다. 그러나 우리가 필요한 만큼 충분한 비타민 D를 얻기 위해서는 버터와 라드, 간유, 가금류 간과 같은 내장육, 조개와 기름진 물고기와 같은 동물성 지방을 먹어야 합니다. 비타민 D는 비타민 A와 함께 작용합니다.— 우리가 비타민 D 한 분자를 사용할 때마다 비타민 A 한 분자도 필요로 합니다. 이러한 이유로 비타민 D 보충제를 권하지 않습니다. 오직 식품에서 얻은 비타민 D만이 비타민 A를 제공합니다.

 

비타민 K2: X 인자 혹은 프라이스 인자로 알려져 있던 이 영양성분은 비타민 A, D와 협력하여 강한 뼈와 이빨을 조성하도록 돕고 재생산을 지원하며 뇌기능이 원활하도록 영양공급을 해줍니다. 비타민 K2는 뼈와 이빨에 칼슘과 인이 제대로 포함되도록 돕고 정맥과 연조직세포에 잘못 쌓이지 않도록 막아줍니다. 비타민 K2는 가금류 지방과 간, 라드와 숙성된 전지치즈, 계란 노른자, 초지방목 버터로부터 얻을 수 있습니다. 비타민 K2 보충제는 권하지 않습니다. 그것들은 인체가 잘 사용하지 않는 형태를 포함하고 있습니다.

 

완전 단백질: 식물성 식품은 조금의 단백질을 함유하고 있으나 우리가 단일 식품에서 필요로 하는 형태의 단백질 모두는 아닙니다. 우리는 곡물과 함께 콩과 렌틸과 같은 콩류를 결합하면 좀 더 나은 식물성 단백질 구성을 얻을 수 있습니다. 그럼에도 불구하고 연구들은 만약 콩과 곡물이 포함된 식단에 동물성 식품이 더해진다면 더 나은 성장과 더 좋은 건강을 나타낸다는 것을 보여줍니다. 타우린, 글리신과 같은 아미노산은 대부분 동물성 지방에 존재합니다. 비록 성인은 인체 내에서 이러한 아미노산을 만들 수 있지만, 임신 중이거나 성장 및 스트레스 기간 동안에 여분의 양을 더 필요로 합니다.

 

DHA: 이것은 해산물, 대구간유, 초지방목 계란과 고기 그리고 내장육에서 얻을 수 있는 오메가 3 지방산입니다. DHA는 신경학적인 개발과 기능에 매우 중요합니다.

 

아라키돈산: 건강한 피부, 원활한 소화와 긍정적인 기분을 위해 필요한 오메가 6 지방산입니다. 우리는 중요한 기분 정화 화학물질들을 아라키돈산으로부터 만듭니다. 식이 아라키돈산의 유일한 공급원은 동물성 지방과 내장육입니다. 우리는 건강을 위해 DHA와 아라키돈산을 필요로 합니다. 그러므로 식단에 육지와 바다로부터 오는 식품들을 포함시키는 것은 중요합니다. 게다가 식물성 식품에 존재하는 많은 영양소들은 동물성 식품으로부터 더 쉽게 흡수할 수 있습니다.

 

아연: 아연결핍은 보통 채식주의를 실행할 때 나타나는 첫 번째 결핍현상입니다. 아연은 재생산과 명확한 사고를 위해 중요합니다. 그리고 해독과 미네랄대사에 관여하는 효소들을 포함하여 100개 이상의 효소들을 형성하는 것을 돕습니다.(효소를 포함하는 하나의 아연은 알코올을 처리하는데 필요한 알코올 탈수소효소입니다.) 아연의 최고의 공급원은 적색육과 조개입니다. 식물성 식품에서 충분한 아연을 얻는 것은 매우 어렵습니다.

 

칼슘: 동물성 식품들은 칼슘의 최고의 공급원입니다. 사실 원시적인 사람들은 생우유제품과 뼈라는 2가지 좋은 칼슘 공급원을 가집니다. 칼슘이 풍부한 우유에 접근하기 어려운 집단들은 동물뼈를 먹는데 어려움이 있으므로 숙성시키거나 가루로 갈아서 그들의 식품에 더합니다. 만일 쉽게 동화될 수 있는 형태로 풍부한 칼슘을 제공한다는 이유라면 생우유제품은 인간에게 확실한 이점이 있습니다. 식물성 식품들은 칼슘을 가지고 있으나 또한 칼슘 흡수를 막는 화합물들도 가지고 있습니다. 우유나 유제품만큼 칼슘이 풍부하지도 않습니다. 3컵의 우유에 들어있는 900mg의 칼슘을 섭취하기 위해서 최소한 40개의 당근이나 4컵의 익힌 시금치를 먹어야 합니다. 그리고 생우유의 칼슘흡수율은 100%인데 반해 채소의 칼슘은 훨씬 흡수율이 낮습니다.

 

: 건강한 혈액을 위해서는 철이 필요합니다. 인간에게 가장 효율적인 철은 동물성 식품 특히 적색육과 간에서 발견되는 헴철입니다. 영유아들의 식단에서 철의 결핍은 정신지체장애와 자폐증상과 유사한 사회적 참조의 부족을 야기합니다.

 

구리: 구리는 철이 혈액 속에 제대로 들어가도록 하기 위해 철과 함께 작용합니다. 구리의 좋은 공급원은 물고기와 조개입니다. 구리는 또한 견과류와 다른 식물성 식품에 들어 있으나 쉽게 흡수되지 않는 형태로 들어있습니다.

 

비타민 B6비타민 B6의 최고의 공급원은 생우유, 생치즈, 생굴, 생고기 같은 생동물성 식품입니다. 비타민 B6는 불안정하여 열에 의해 매우 쉽게 파괴됩니다. 몇몇 식물성 식품은 많은 비타민 B6를 제공하는데 특히 덜 익은 바나나가 그렇습니다. 이 영양소는 인체에서 기분정화 화합물질의 합성, 적혈구 생성, 해독, 유전자 발현 등 수백 가지 반응을 일으키는 보조인자로서 작용합니다.

 

비타민 B3(나이아신): 이 영양소는 인체세포의 정상적인 신진대사에 필요한 에너지를 제공하는 화학적인 반응에 관계합니다. 피부건강, 소화와 신경시스템의 정상적인 작동에 필수적입니다. 나이아신은  200개 이상의 효소들을 활성화하시키도록 도와주는데 이들 효소의 대부분은 탄수화물과 지방 및 단백질의 분해를 통제하며 이에 따라 인체는 에너지를 사용하고 신경시스템과 소화시스템, 피부, 머리카락 그리고 눈이 건강하게 유지되도록 작용합니다. 나이아신의 최고의 공급원은 동물성 식품입니다.

 

가끔 사람들은 채식 식단으로 바꾸고 난 뒤 처음에는 좋아졌다고 느낍니다. 왜냐하면 그들은 보통 가공식품을 동시에 제외시키기 때문입니다. 그렇지만 궁극적으로는 영양적 결핍이 시작됩니다. 그래서 약해지고 피곤하고 화가 나고 기분이 우울해짐을 느끼게 되는 것입니다.

2011년 Nutrition and Health에 출판된 한 연구는 육식주의보다 채식주의자들과 비건들이 충치, 알레르기, 암, 정신병이 더 많았고 헬스케어가 더 필요했으며 더 낮은 삶의 질을 누렸다는 것을 발견했습니다. 통상적으로 당신은 식단에 몇 개의 고품질 동물성 식품을 더함으로써 건강을 회복할 수 있습니다.

그러나 유아들과 어린이들은 비건이나 채식주의 식단을 하게 되면 결과는 비극적입니다. 유아들과 어린이들이 정상적으로 자라기 위해서는 동물성 단백질과 지방이 필요합니다. 자라나는 아이들에게 식물성 식품만을 먹이기를 고집하여 어린이학대 또는 심지어 살인죄로 수감된 부모들의 사례도 많이 있습니다.

많은 사람들이 잔인한 공장식 사육에 대란 혐오와 동물 생산이 환경에 미치는 영향에 대한 걱정 때문에 채식주의자나 비건이 되었습니다. 우리는 현대의 동물 사육이 가증스러운 행위이며 동물에게도 가혹하고 이러한 동물제품들을 먹는 사람들에게도 나쁠 뿐만 아니라 환경에도 좋지 않다는 것에 동의합니다. 그러나 우리의 건강을 위한 해결책은 동물성 제품 먹는 것을 멈추는 것이  아니라 축사를 벗어나 자유롭게 방목하여 기른 동물에게서 인도적으로 얻은 계란, 고기, 유제품을 소비하는 것입니다. 그러한 방식들은 고품질의 고기, 우유, 계란을 보장할 수 있으며 또한 환경에도 좋습니다. 이러한 방식을 적절히 실행하면, 방목은 물을 함유하고 탄소를 격리한 건강한 토양을 만들도록 도울 수 있습니다.

 

 

홈페이지 원문입니다.

All traditional cultures consumed some sort of animal food such as fish and shellfish; land and water fowl; land and sea mammals; eggs; milk and milk products; reptiles; and insects. The whole animal is consumed—muscle meat, organs, bones and fat, with the organ meats and fats preferred.

 

Second Principle

 

All traditional diets contained animal products. This was Dr. Price’s greatest disappointment. He had hoped to find an isolated culture living entirely on plant foods, but had to admit that all traditional people ate animal foods, and in fact went to considerable trouble and risk to obtain animal foods. Some groups, such as the Inuit of the Far North, ate a diet composed almost entirely of meat and fish, while other groups, including agriculturists in Africa and the slave classes in the South Pacific, consumed only small amounts of animal foods. Whatever their basic diet, all these cultures particularly valued nutrient-dense animal foods for pregnant women and growing children, in order to give their offspring a healthy start in life. 

Some will object that the Jainists in India do not eat animal foods, having adopted a policy of “do not harm” to the extent that they wear masks over their mouths so as not to inadvertently kill any flying insects. However, the Jainists consume milk products—traditionally whole raw milk products, which supply vitamins B12, A, D and K, along with calcium and other nutrients less available from plant foods. In addition, they ingest large amounts of microscopic insect parts and insect feces in rice, pulses and other foods (which have not been fumigated as they are in the West); these impurities provide a rich source of vitamin B12. Even so, the Sheikhs of northern India, living on meat products as well as milk and grains, tend to be taller and more robust compared to their vegetarian neighbors in the south of India. Most cultures from around the world consume a diversity of animal foods—meat, poultry, eggs, fish, shellfish and insects, and have a particular advantage when milk products are included in the diet. (Evidence of dairy farming dates back at least nine thousand years.) At the same time, most cultures also consume high-carbohydrate foods in the form of grains or tubers—in fact, in several cultures the high-carbohydrate food is considered the “food” or the “meal,” while animal foods form the basis of the accompanying relish or sauce. This is good news for modern peoples—we do not need to adopt an extreme diet to recreate the dietary habits of healthy traditional groups. A healthy diet contains both animal foods and high-carb plant foods and avoids the fringes of too much animal food or too much plant food.

 

As an example of a balanced diet, Otzi, the iceman, whose fivethousand-year-old skeleton emerged from a melting glacier in the Alps in 1991, had a good meal shortly before he died. It consisted of ibex meat; einkorn wheat, possibly in the form of bread; some sort of fat, which might have been from bacon or cheese; and bracken, a common fern. Otzi ate both plant foods and animal foods.

 

One important point: our ancestors always consumed animal food with the fat—milk with its cream, eggs with the yolks, meat and birds with their fat and fatty organs, and fish and shellfish during the season when they were fattest. Fats and organ meats provide vitamin A and many co-factors needed for protein assimilation; too much lean meat leads to “protein poisoning,” or as the Native Americans called it, “rabbit starvation.” A paper published in 1988 in the Journal of Archaeological Science warns against “the debilitating and potentially serious consequences of excess protein consumption when reconstructing paleo diets and subsistence strategies.” The authors note that coastal hunter-gatherers needed added fat or carbohydrates in their diet to avoid an excessive protein intake.

 

Modern practices of consuming lean meat, skimmed milk, egg whites without the yolks, skinless chicken breasts or protein powders can lead to immune system dysfunction, fatigue, chronic pain, frequent infections, reduced visual acuity and many other symptoms of vitamin A deficiency—even cancer and heart disease. Again, this is good news! Lean meat, skinless chicken breasts, egg whites without yolks and skimmed milk tend to be tasteless and unsatisfying. Lowfat and fat-free foods, as well as protein powders, are processed with numerous chemicals and additives to make them palatable. Fortunately, we don’t have to eat any of these to be healthy. Quite the contrary, full-fat foods are not only satisfying but also support good health in many ways; they should be the basis of any diet.

 

Animal foods provide many nutrients that plant foods do not contain:

 

 

Vitamin B12: Critical for neurological function and healthy blood, B12 deficiencies can lead to behavioral problems such as depression, obsessive-compulsive behavior and feelings of irrational anger. B12 deficiency can also cause anemia. Children suffering from anemia exhibit many symptoms similar to those of autism. Vitamin B12 is found only in animal products; liver is the richest source. Soy foods, which are popular in vegan diets, can increase the body’s need for B12.

 

• Vitamin A: This key nutrient is involved in every process that occurs in the body, from hormone production, to cell division, to immune system function, to energy production, to thyroid function and to reproduction and growth. True vitamin A only occurs in foods like liver, cod liver oil, butter and egg yolks. Carotenes in plant foods are the pre-cursors of vitamin A, but they are not good sources of vitamin A for humans. Human beings convert carotenes to vitamin A with difficulty, some people do not make this conversion at all, and babies and infants lack the enzymes to make vitamin A out of carotenes.

 

• Vitamin D: We can make vitamin D when sunlight interacts with cholesterol in the skin, but to get enough we need to consume vitamin D-containing foods, including animal fats like butter and lard, cod liver oil, organ meats like poultry liver, shellfish and oily fish. Vitamin D works with vitamin A— every time we use a molecule of vitamin D, we need a molecule of vitamin A. For this reason, we do not recommend vitamin D supplements, only vitamin D from foods that also provide vitamin A.

 

• Vitamin K2 : Formerly known as the X Factor or the Price Factor, this nutrient works in concert with vitamins A and D to help build strong bones and teeth, support reproduction and nourish brain function. Vitamin K2 helps us put calcium and phosphorous in the bones and teeth where they belong, and prevents their deposition in the arteries and other soft tissues, where they don’t belong. We get vitamin K2 from poultry fat and livers, lard and aged full-fat cheese, as well as egg yolks and butter from pasture-fed animals. Avoid vitamin K2 supplements, which contain a form that the body does not use as well. Second Principle 17

 

• Complete Protein: Plant foods contain some protein but never all the types of protein we need in one food. We can get a better plant protein profile if we combine pulses (beans and lentils) with grains. Nevertheless, studies show better growth and better health if animal foods are included in a diet containing beans and grains. Some amino acids, such as taurine and glycine, exist mostly in animal foods. Although the adult body can make these amino acids, we need extra amounts during pregnancy, growth and periods of stress.

 

• DHA: This is an omega-3 fatty acid that we get from seafood, cod liver oil, pastured eggs and organ meats. DHA is very important for neurological development and function.

 

• Arachidonic Acid (AA): This in an omega-6 fatty acid that we need for healthy skin, good digestion and an optimistic mood. We make important feel-good chemicals from AA. The only sources of dietary AA are animal fats and organ meats. We need both DHA and AA to be healthy, so it is important to include foods from land and sea in our diets. Moreover, many nutrients present in plant foods are more easily absorbed from animal foods:

 

• Zinc: Zinc deficiency is usually the first deficiency to show up in those practicing vegetarianism—zinc is critical for reproduction and clear thinking, and helps form over one hundred enzymes, including enzymes involved in detoxification and mineral metabolism. (One zinc-containing enzyme is alcohol dehydrogenase, needed to process alcohol.) The best sources of zinc are red meat and shellfish. It is very difficult to get enough zinc from plant foods.

 

• Calcium: Animal foods are our best source of calcium; in fact, primitive peoples had only two good sources of calcium—raw milk products and bones. Those groups that did not have access to calcium-rich milk took pains to eat animal bones, either fermented or ground to a powder and added to their food. Raw milk products give human beings a distinct advantage if for no other reason than they provide abundant calcium 11 Dietary Principles 18 in an easily assimilated form. Plant foods do contain calcium but also contain compounds that block calcium absorption; and they are not as rich in calcium as milk and milk products; it takes at least forty carrots or four cups of cooked spinach to match the nine hundred milligrams of calcium in three cups of milk—and far less of the calcium in vegetables is absorbed, whereas, the calcium in raw milk is 100 percent absorbed.

 

• Iron: We need iron for healthy blood, for energy and for mental function. The most useable iron for human beings is heme iron found exclusively in animal products, especially in red meat and liver. Lack of iron in the diets of babies and children can lead to mental retardation and lack of social referencing (similar to the symptoms of autism).

 

• Copper: Copper works with iron to ensure that the iron goes to the blood where it belongs, and does not get deposited in the organs, where it does not belong. Good sources of copper are fish and shellfish. Copper also occurs in nuts and other plant foods, but in a form that is less readily absorbed.

 

• Vitamin B6: The best source of vitamin B6 is raw animal foods, such as raw milk, raw cheese, raw oysters and raw meat. Vitamin B6 is very fragile and easily destroyed by heat. Some plant foods also provide plentiful B6 , especially ripe raw bananas. This nutrient serves as a co-factor for hundreds of reactions in the body, including the formation of feel-good chemicals, the creation of red blood cells, detoxification and gene expression.

 

• Vitamin B 3 (Niacin): This nutrient is involved in chemical reactions that provide your cells with the energy they need for normal metabolism; it is essential to the good health of your skin, digestive system and nervous system. Niacin helps activate over two hundred enzymes, the majority of which regulate the breakdown of carbohydrates, fats and proteins, which the body then uses for energy and for keeping the nervous system, digestive system, skin, hair and eyes healthy. The top sources of niacin are animal foods.

 

Often people feel better after switching to a vegetarian or vegan diet—at first! That’s because they usually eliminate processed foods at the same time. But eventually nutritional deficiencies will set in. You may feel weak, tired, angry or depressed. A 2011 study published in Nutrition and Health found that vegetarians and vegans have more tooth decay, more allergies, more cancer, more mental illness, need more health care and have a lower quality of life than meat eaters. Usually, you can recover your health when you add some high quality animal foods to your diet. But when babies and children are brought up on a vegan or vegetarian diet, the results can be tragic. Babies and children need animal protein and fat to grow normally. There are cases of parents sent to jail for child abuse or even murder because they insisted on feeding only plant foods to their growing children. Many people become vegetarians or vegans because of their disgust with the cruelty of factory farming or their concern about the effects of animal production on the environment. We agree that modern animal agriculture is an abomination, bad for animals, bad for people who eat these animal products, and bad for the environment. However, the solution is not to stop eating animal products so necessary for our good health, but to consume eggs, meat and dairy products from animals humanely raised outside on pasture. Such practices ensure high levels of nutrients in the meat, milk and eggs, and they are also good for the environment. Properly carried out, grazing helps build healthy soil that retains water and sequesters carbon in the ground.

 

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