모든 전래식단은 소금을 포함합니다.
아홉 번째 원칙
모든 전래식단을 하는 사람들은 짠 샘물이나 바닷물로부터 증발시킨 소금 또는 채굴된 소금을 섭취했습니다. 소금은 유럽뿐만 아니라 아프리카와 호주 및 아메리카에서도 무역에 최초로 사용된 품목입니다. 소금을 구할 수 없었을 때에는 전래식단을 하는 사람들이 바닷물과 동물의 피 그리고 심지어 오줌까지도 먹었으며, 나트륨이 풍부한 식물을 태워 그 재를 음식에 넣기도 했습니다.
역사적으로 보면 국가들은 소금을 얻기 위해 전쟁을 하였으며 정부는 소금을 제한하는 방식으로 사람들을 통제하였습니다. 현대를 사는 한 가지 큰 이점은 전 세계 어디서나 저렴한 가격으로 소금을 이용할 수 있다는 것입니다. 우리는 음식을 소화시키기 위하여 소금(염화나트륨)을 필요로 합니다. 염화물은 고기를 소화하기 위한 염산을 만들고, 나트륨은 탄수화물을 소화시키는데 필요한 소화효소를 활성화합니다.
나트륨은 뇌기능, 신장기능, 혈압조절과 다양한 호르몬의 생산을 위해서도 필요합니다. 사실상 나트륨은 세포기능의 핵심요소이며, 전해질과 수분의 균형을 유지하는데도 필요합니다.
우리 몸에 있는 소금의 27%는 뼈에 있습니다. 골다공증은 우리 몸에 충분한 소금이 없을 때 발생합니다.
우리 몸은 나트륨과 염화물의 필요량을 충족시키기 위해 매일 약 1과 1/2 티스푼의 소금을 필요로 합니다. 뜨거운 햇빛 아래에서 작업하거나 스트레스 상황인 경우에는 더 많은 소금이 필요하게 됩니다. 이러한 사실은 짠 음식을 즐기는 사람들에게는 좋은 소식입니다. 우리는 건강해지기 위해서 소금 없이 지낼 필요가 없습니다. 오히려 소금은 건강에 필수적입니다.
불행히도 현대의 소금은 소금에 자연적으로 존재하는 모든 마그네슘과 극소량의 미네랄을 제거하는 방식으로 정제됩니다. 더구나 제조업자들은 뭉쳐져서 굳는 것을 막기 위해 알루미늄 화합물도 첨가하고 있습니다. 그러므로 현대적인 생산공정에 의하여 미네랄이 제거되지 않은 비정제염을 사용하는 것이 가장 좋습니다. 소금의 색깔은 흰색이어서는 안 되며 반드시 회색이나 핑크 또는 베이지색이어야만 합니다. 다행히도 오늘날은 시중에서 다양한 종류의 비정제염을 쉽게 구할 수 있습니다.
홈페이지 전문입니다.
All traditional diets contain salt.
Ninth Principle
All traditional peoples consumed salt: salt evaporated from salt springs or sea water, or mined salt. Salt was the original item of trade, not only in Europe but also in Africa, Australia and the Americas. When salt was not available, traditional peoples consumed sea water, blood and even urine from their animals; or they burned sodium-rich plants and added the ashes to their food.
Throughout history, nations have fought wars to obtain access to salt, and governments controlled people by restricting salt. One great advantage of living in the modern age is the worldwide availability of inexpensive salt. We need salt—sodium chloride—to digest our food: chloride to make hydrochloric acid for digesting meat and sodium to activate enzymes for digesting carbohydrates.
We also need sodium for brain function, adrenal function, regulation of blood pressure and production of a variety of hormones. In fact, sodium is key to cellular function, and is needed to maintain electrolyte and fluid balance.
Twenty-seven percent of the body’s salt is in the bones. Osteoporosis results when the body does not get enough salt.
We need about one and one-half teaspoons of salt per day to satisfy the body’s requirements for sodium and chloride—more when working in the hot sun or when under stress. This is good news for those who enjoy salty food—we don’t need to forego salt to be healthy, quite the contrary, salt is vital for good health.
Unfortunately, modern salt is refined to remove all the magnesium and trace minerals naturally present in salt. Manufacturers then add an aluminum compound to prevent clumping. It’s best to use an unrefined salt that has not been stripped of minerals through modern processing.Salt should be grey, pink or beige, not white. Fortunately, many varieties of unprocessed salt are available today.
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