meta name="naver-site-verification" content="907076764712300405968261e9533d11cad1f6a8" / 전래식단 Chart 8-오메가 6와 오메가 3지방산의 균형을 맞추기 위해서 육지와 바다의 동물성 식품들을 섭취하라
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용어설명

전래식단 Chart 8-오메가 6와 오메가 3지방산의 균형을 맞추기 위해서 육지와 바다의 동물성 식품들을 섭취하라

by belly fat 2025. 1. 13.
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전래식단은 거의 같은 양의 오메가 6와 오메가 3 필수지방산을 가집니다. 산업화된 씨앗오일에 기반을 둔 현대식단은 오메가 3 보다 거의 20 배나 더 많은 오메가 6를 포함할 수 있는데, 그 이유는 산업화된 씨앗오일이 매우 많은 양의 오메가 6를 포함하고 있기 때문입니다.

 

여덟번째 원칙

 

오메가 6오메가 3 지방산에 대해서는 아마도 많이 들어 왔을 것입니다. 이들은 다중 불포화지방 분자의 2가지 주요 형태입니다. 우리는 두가지를 다 소량씩 필요로 하며, 이상적인 적정 균형비 오메가 3보다 오메가6가 2 내지 3배 더 많은 것입니다. 우리는 오메가 6를 버터와 같은 동물성 지방과 견과류, 곡류 및 씨앗들로부터 얻습니다. 오메가 3는 주로 해산물, 아마씨, 내장육 그리고 방목사육된 암탉에서 얻는 계란 노른자로부터 얻고 있습니다. 불행히도 대부분의 현대식단은 산업화된 씨앗오일로부터 나오는 다량의 오메가 6를 포함하고 있는데, 이 오일들은 거의 모두 100% 오메가 6이므로 오메가 3는 충분하지 않게 됩니다.

 

너무 많은 오메가 3도 또한 문제가 될 수 있습니다. 너무 많은 오메가 3를 포함하는 이누이트 식단을 이용하는 사람들에게는 뇌졸중과 출혈과 같은 질환이 일반적이며, 현대 식단에서 사람들이 너무 많은 생선오일이나 아마씨오일을  섭취하는 경우에도 그러한 병들이 발생할 수 있습니다. 소량의 오메가 6와 오메가 3의 균형이 중요합니다. 그 균형은 대부분 오메가 6가 포함되는 식단에서 단지 모든 산업화된 씨앗오일을 제거하고 오메가 3를 위하여 해산물과 방목한 동물 식품을 포함함으로써 쉽게 확보할 수 있습니다.

 

생선오일을 추천하는 것은 아니라는 점을 명심하기 바랍니다. 생선오일은 산업화 제품이며 몇시간 동안이나 끓여 내는데 이는 민감한 오메가 3 지방산을 건강에 해롭도록 만듭니다. 우리 식단에는 특히  2가지 형태의 다중 불포화지방 분자가  중요합니다: 먼저 아라키돈산(AA)동물성 지방, 내장육  계란 노른자에 들어있는 오메가 6 지방산이며, 다음으로 도코사헥사엔산 (DHA)기름진 생선, 조개, 비가열 대구간유, 계란 노른자 및 내장육 종류에 들어있는 오메가 3 지방산입니다.

 

우리는 균형을 맞춘 소량의 오메가 6 아라키돈산과 오메가 3 도코사헥사엔산 두 가지를 모두 필요로 합니다. 아리키돈산은 원활한 소화와 건강한 피부를 위해 매우 중요합니다. 아라키돈산 결핍증상은 발진, 피부건조, 소화장애, 음식불내증과 생식장애를 포함합니다. 도코사헥사엔산은 신경계에 매우 중요합니다. 도코사헥사엔산 결핍증상에는 저림, 따끔거림, 쇠약함, 통즌, 심리학적 문제들, 학습장애와 눈병 등이 포함됩니다. 아라키돈산과 도코사헥사엔산이 모두 부족하면 부진한 성장, 낮은 면역력과 감염 등의 증상이 나타나게 됩니다.

    

홈페이지 전문입니다.

Traditional diets contain nearly equal amounts of omega-6 and omega-3 essential fatty acids. Modern diets based on industrial seed oils can contain almost 20 times more omega-6 than omega-3, because industrial seed oils contain very high amounts of omega-6.

Eighth Principle

You’ve probably heard about omega-6 and omega-3 fatty acids. These are the two main types of polyunsaturated fat molecules.  We need both in small amounts—and in the right balance, ideally about two to three times more omega-6 than omega-3. We get omega-6 from nuts, grains and seeds as well as animal fats like butter, and we get omega-3 mainly from seafood, flax oil, organ meats and egg yolks from pasture-fed hens.  Unfortunately, most modern diets contain large quantities of omega-6 from industrial seed oils—these oils can be almost 100 percent omega-6—and not enough omega-3.   However, too much omega-3 is also problematic—ailments such as stroke and bleeding are common in those consuming the Inuit diet with too much omega-3, and that can happen in modern diets when people take too much fish oil or flax seed oil. A balance of small amounts of omega-6 and omega-3 is key, something that is easy to achieve by simply eliminating all industrial seed oils from the diet (which contain mostly omega-6) and including seafood and pasture-raised animal foods for omega-3. Please note that we do not recommend fish oil. Fish oil is an industrial product that is boiled for hours, which renders the delicate omega-3 fatty acids detrimental to our health. Two types of polyunsaturated fat molecules are particularly important in human diets: Arachidonic acid (AA), an omega-6 fatty acid that is found in animal fats, organ meats and egg yolks; and docosahexaenoic acid (DHA), an omega-3 fatty acid that is found in fatty fish, shellfish, unheated cod liver oil, egg yolks and some organ meats. We need both in small amounts as a balance of omega-6 AA and omega-3 DHA. AA is very important for good digestion and healthy skin. Symptoms of AA deficiency include rashes, dry skin, digestive problems, food intolerances and reproductive difficulties. DHA is very important for the nervous system. Symptoms of DHA deficiency include numbness, tingling, weakness, pain, psychological problems, learning problems and eye problems. Deficiencies of both AA and DHA can cause poor growth, poor immunity and inflammation.

 

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