meta name="naver-site-verification" content="907076764712300405968261e9533d11cad1f6a8" / 전래식단 Chart 10-젤라틴이 풍부한 뼈육수를 활용하라
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용어설명

전래식단 Chart 10-젤라틴이 풍부한 뼈육수를 활용하라

by belly fat 2025. 1. 15.
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모든 전래 문화는 동물뼈를 이용합니다. 보통은 젤라틴이 풍부한 뼈육수의 형태입니다.

열 번째 원칙

모든 전래문화는 고기, 내장육과 함께 동물의 뼈와 껍질을 먹었습니다. 우리 신체는 근육 단백질과 콜라겐이라는 두 가지 형태의 단백질을 가지고 있습니다. 신체에는 실제로 근육보다 콜라겐이 더 많습니다. 콜라겐은 우리 신체가 원래의 상태를 잘 유지하도록 결합하고, 골격을 만들고, 힘줄과 관절의 기초를 형성하고, 내장을 둘러싸고, 위창자관을 바로 세우고, 지방 세포조직을 잘 짜 맞추고 그리고 피부를 단단하게 형성하도록 해줍니다. 또한 육수에 있는 글리신은 정신 건강에 도움이 되도록 신체의 도파민 수준 조절을 돕습니다. '뼈'라는 말은 연골과 관절 및 연결 조직을 포함하는 콜라겐 부분을 의미합니다. 전래 문화는 영양분이 풍부한 육수를 우려내기 위하여 통상 동물의 뼈, 머리 그리고 발과 같은 부위들로 요리함으로써 이러한 콜라겐 부분을 섭취합니다. 뼈육수는 콜라겐을 녹인 것이라고 생각하면 되는데 이는 콜라겐 덩어리를  제공하는 특효약입니다. 콜라겐을 보완하는 가장 좋은 방법은 닭, 물고기, 소 혹은 돼지의 뼈(콜라겐이 풍부한 발도 포함하여)로부터 젤라틴이 풍부한 육수를 우려서 맛있는 소스, 그레이비, 수프와 스튜를  만드는 데 사용하는 것입니다. 물고기 껍질, 바삭한 닭껍질과 맛있는 치치론(돼지껍질)같은 껍질 부분을 먹는 것 또한 중요합니다. 그리븐(오리나 닭을 랜더링하고 남은 바삭한 껍질)과 젤리처럼 만든 돼지 족발 같은 예전 방식의 음식들은 정말로 건강에 좋은 음식입니다. 식품제조업자들은 유해한 MSG와 기타 인공 감미료를 사용하여 감칠 맛의 육수를 만들어 내고 있습니다. 진짜 뼈로 만든 순수한 뼈육수만을 사용하도록 하세요!           

 

홈페이지 전문입니다.

All traditional cultures make use of animal bones, usually in the form of gelatin-rich bone broths.

 

Tenth Principle

 

All traditional cultures ate the skin and bones of the animal, along with meat and organ meats. Our bodies contain two main types of protein—muscle protein and collagen. In fact, we have more collagen in our bodies than muscle. 

Collagen is what holds us together, creates the framework for our bones, forms the basis of strong tendons and joints, surrounds our organs, lines the intestinal tract, interlaces our fatty tissue and undergirds our skin. In addition, glycine in broth helps regulate dopamine levels in the body for good mental health. By “bones” we mean the collagenous portions—the gristle, joints and connective tissue. Traditional cultures consumed these portions, usually by cooking the bones, heads and feet of animals to make a nourishing broth.Think of bone broth as melted collagen, the elixir that provides the building blocks for your own collagen. The best way to nourish our collagen is to make gelatin-rich broth from chicken, fish, beef or pork bones (including the collagen-rich feet) and using that for delicious sauces, gravies, soups and stews. It’s also important to eat skin—the skin on fish, crispy chicken skin or satisfying chichirones (pork rinds). That’s right, old-fashioned foods like grievens (crispy duck or chicken cracklings) and jellied pigs’ feet are health foods! Food manufacturers create the unami taste of broth using toxic MSG and other artificial flavorings. Use only genuine bone broth made from real bones! 

 

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